Caroni - The Colours of Rum No. 1 Impressions by Steffen Mayer - 1998 b.2023 25Y - With Wooden Box 60.1% 70cl

Published on 18 November 2023 at 21:04

Reis door de erfenis van Trinidad's iconische Caroni-distilleerderij met de eerste release van de Impressions Edition, een samenwerking die het onuitwisbare stempel draagt ​​van Steffen Mayer, een uitblinker die wordt vereerd vanwege zijn ongeëvenaarde expertise in Caroni Rum. Mayer's diepgaande kennis, zoals blijkt uit het gezaghebbende 'Caroni - 100% Trinidad Rum', doordrenkt deze release met een essentie die tot de kern van Caroni's legendarische geschiedenis spreekt.

Deze single cask-botteling van Caroni column still rum, gedistilleerd in 1998, belichaamt het kenmerkende zware karakter van de distilleerderij, nu vereerd als een van de meest gewilde en verzamelde rum sinds de sluiting van Caroni in 2003. Het nauwgezette verouderingsproces zorgde ervoor dat deze column-style rum rijpt 11 jaar in tropische ex-bourbonvaten voordat de whisky nog eens 14 jaar verder wordt verfijnd in continentale ex-whiskyvaten. Gebotteld op een indrukwekkende vatsterkte van 60,1% alcohol, is deze release beperkt tot een schaarse 120 flessen.

Naast de vloeibare schat die erin zit, biedt de Impressions Edition een weelderige presentatie, gehuisvest in een op maat gemaakte houten kist, een bewijs van zijn status als verzamelstuk. Deze eerste release markeert het ontstaan ​​van een buitengewone serie verzamelobjecten, die het hoogtepunt toont van de toewijding van The Colors of Rum om de meest uitzonderlijke expressies op het gebied van fijne rum samen te stellen.

Geniet van dit opmerkelijke aanbod, zorgvuldig samengesteld en samengesteld om de erfenis en het vakmanschap van Caroni Rum te eren.

Caroni - The Colors of Rum No. 1, Impressions by Steffen Mayer - 1998 nodigt zowel liefhebbers als verzamelaars uit om te genieten van de essentie van Caroni's ongeëvenaarde erfgoed, ingekapseld in elke fles.

Add comment

Comments

There are no comments yet.